22. Decembra 2019. kupatilo

kupatilo

Kupatilo je prostor u stanu ili kući koji je doživeo ubedljivo najveću revoluciju i u poslednjih nekoliko decenija prešao je put od skrivene prostorije do današnjeg carstva intime.

To je prostor koji ne samo da kultiviše telo i obnavlja energiju, već razvija i afirmiše identitet, smatra Kulhas. Jedino tu ste nasamo sa sobom “bilo da se smešite ili plačete u ogledalo”. Zadatak arhitekata i dizajnera je da taj susret učine što prijatnijim, da to bude zaštićena, vitalna zona naše dobrobiti u današnjem vremenu, u kojoj započinjemo i završavamo svoj dan. Tom izazovu posvećuju se i najpoznatija dizajnerska imena, a neverovatna rešenja i koncepti imaju istaknuto mesto na najznačajnijim evropskim sajmovima, kakvi su recimo Salone del Mobile Milano ili CERSAIE.

Privatnost, udobnost, luksuz i ekstremna tehnološka rešenja današnjih kupatila uzimamo zdravo za gotovo, a zaboravljamo da je iza njih duga istorija arhitektonskih i tehnoloških promena. Kupatilo je prostor u stanu koji je doživeo ubedljivo najveću revoluciju, od skrivene prostorije do današnjeg glamura. Potpuno revolucionisani dizajn i tehnologije okrenute novom kvalitetu života, savršenstvo stila i detalja uzdignutih visoko iznad puke funkcionalnosti – to je slika savremenog kupatila

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *